Veel gestelde vragen

Op al uw vragen een antwoord

Uw hotel

Welke hotels zijn beschikbaar?

Bij Forza mag u een hotel van goede kwaliteit verwachten, omdat we u natuurlijk graag weer terug zien. Een schoon en net hotel is een basisvoorwaarde, maar ook de locatie in het centrum van de speelstad is voor ons erg belangrijk. We hebben elke (populaire) bestemming persoonlijk bezocht, en weten precies waar we u onder moeten brengen. We laten u graag gebruik maken van onze ervaringen. In tegenstelling tot veel andere aanbieders waar u zelf nog moet kiezen uit honderden hotels, kiest u bij Forza daarom makkelijk uit een beperkt aantal speciaal geselecteerde hotels. U mag er zeker van zijn dat deze een prima prijs/kwaliteit-verhouding geven voor een voetbalreis van goede kwaliteit. Onze site geeft u alvast informatie over de hotels, maar bekijk ook zeker eens de onafhankelijke reviews op de internationale hotelvergelijkingssite Tripadvisor. De scores en links worden op onze site er bij gezet.

Kunnen jullie ook een hotel van mijn voorkeur aanbieden?

Zoals gezegd mag u er alleszins vanuit gaan dat wij een selectie van hotels bieden met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Mocht u echter al bekend zijn in de betreffende stad, en een voorkeur hebben voor een specifiek hotel dan is dat geen probleem om dat aan ons door te geven. Neem dan vóór definitief boeken even contact met ons op, en dan kijken we of het betreffende hotel beschikbaar is tegen vergelijkbare kosten als de hotels die we normaal gebruiken. Indien nodig zullen we aangeven wat de korting of meerprijs is voor dat specifieke hotel. Let op: het hotel moet wel aan onze kwaliteitsstandaarden voldoen. Een belangrijke reden hiervoor is dat de waardevolle (!) wedstrijdtickets vaak bij het hotel voor u worden klaargelegd, en een betrouwbare receptie is dan noodzakelijk voor een veilige bezorging.

Ligt het hotel bij het stadion?

Op verzoek kunnen we dat natuurlijk voor u regelen. Echter, in veel steden liggen de stadions buiten het echte stadscentrum, in wijken die vaak minder geschikt zijn om er te verblijven. De meeste hotels zijn juist gecentreerd in andere wijken, dichter bij of in het toeristische centrum. Aangezien een voetbalreis méér te bieden heeft dan alleen de wedstrijd, zorgen we dan ook normaal gesproken voor een centraal gelegen hotel dat met alle elementen van uw reis zoveel mogelijk rekening houdt. Denk aan de locatie van het stadion, de luchthaven waar u op reist, en de toeristische bezienswaardigheden. Als u tóch liever een hotel nabij het stadion wenst, neem dan even contact me ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Is het ontbijt inbegrepen?

We bieden u graag de keuze of u wel of geen ontbijt wilt boeken. Misschien heeft u een vroege terugreis, wilt u liever in de stad ontbijten of bent u van plan het laat te maken waardoor u het ontbijt mist? In onze boekingsmodule kunt u zelf kiezen of u het ontbijt erbij wilt boeken of niet. Bij de meeste bestemmingen hanteren we standaard een laagdrempelige meerprijs van € 10 per persoon/per nacht.

Zijn onze kamers naast elkaar?

Bij een boeking van meerdere kamers geven we standaard al aan het hotel een sterke voorkeur aan om de kamers langs elkaar te boeken. In onze ervaring wordt daar als het ook maar enigszins kan altijd aan meegewerkt. We hebben tot dusverre eigenlijk alleen maar positieve ervaringen, maar een 100% garantie wordt door geen enkel hotel gegeven. Uiteindelijk zijn ze afhankelijk van de beschikbaarheid en blijft deze wens een voorkeur.

Kan ik mijn verblijf ook verlengen?

Natuurlijk kunt u uw verblijf verlengen. In de boekingsmodule kunt u bij stap 2 (Reismethode) uw heenreis en terugreis aanpassen. Klik daarvoor in het datum blok op een andere reisdatum dan standaard al in het blauw geselecteerd. Let op: bij een verlenging van uw verblijf gelden er uiteraard kosten voor de extra overnachting(en). Deze meerprijs hangt af van het te kiezen hotel in de volgende stap, maar begint bij zo'n € 50 per persoon/per nacht voor een 3-sterrenhotel zonder ontbijt. De precieze kosten ziet u natuurlijk ook in uw winkelwagentje of in uw offerte terug. Dit kan per bestemming verschillen.
Let op: voor vluchtbestemmingen kan het zeker de moeite waard zijn om uw verblijf te verlengen. Het is heel goed mogelijk dat een vlucht op een andere dag een stuk goedkoper is waardoor de extra kosten voor de hotelovernachting al gecompenseerd worden door de goedkopere reis. Klik dus gerust door het vluchtenblok heen op zoek naar kortingen op de vluchtkosten.

Kunnen we ook in een groepsaccommodatie verblijven?

Vooral bij grotere groepen (vanaf 8 personen) kan het prijstechnisch interessant zijn om in een groepsaccommodatie of jeugdherberg te verblijven. Vraag hiervoor een offerte op maat aan of bel ons om de mogelijkheden te bespreken.

Welk type hotelkamers kan ik boeken?

In de regel bieden we de volgende keuzes bij het boeken van uw hotelkamer(s):

  Twin room - Tweepersoonskamer met 2 gescheiden bedden    
Double room - Tweepersoonskamer met 1 bed    
   Triple room - Triple: driepersoonskamer    
    Quad room - Familiekamer voor 4 personen    

Onze pakketprijzen zijn altijd gebaseerd op een tweepersoons-kamer. Voor triple of quad rooms gelden soms kortingen die in het boekingsproces getoond worden. Voor een ‘single room’ geldt echter een toeslag, aangezien alle hotels een hogere prijs rekenen voor een éénpersoonsbezetting.

Kunnen we ook vroeg inchecken?

De meeste hotels hanteren een inchecktijd ergens tussen 12.00 en 14.00. U zult in veel gevallen al iets eerder aankomen. Ga dan gerust alvast naar uw hotel. Meestal zijn er al kamers gereed en kunt u uw spullen toch al meteen op uw kamer leggen. Het hotel is hierbij echter afhankelijk van het uitchecken van de gasten van de vorige nacht. Ze hebben immers ook tijd nodig om de kamers schoon te maken. Mocht uw kamer bij aankomst nog niet beschikbaar zijn, kunt u uw spullen altijd in bewaring geven bij de hotelreceptie. Als u later terug keert (soms pas na de wedstrijd) kunt u uw spullen weer ophalen.

Kunnen we ook laat inchecken?

De meeste hotels hebben een 24-uurs receptie wat betekent dat u de gehele dag en nacht kunt inchecken. Normaal gesproken is het dus geen probleem als u wat later aan komt, maar het is wel verstandig dat even op voorhand te controleren. Dat kan door even met ons contact op te nemen, maar natuurlijk kunt u ook het hotel rechtstreeks bellen. In de reisinformatie zult u uiteraard het telefoonnummer van het hotel ontvangen.