Veel gestelde vragen

Op al uw vragen een antwoord

De wedstrijd en uw tickets

Zitten we bij elkaar in het stadion?

Volgens de voorwaarden van onze Forza Ticketgarantie zit u tot en met 3 personen altijd gegarandeerd bij elkaar, en niemand zit alleen. Bij boekingen voor meer dan 4 personen doen wij en onze ticket partners ons uiterste best om iedereen zo dicht mogelijk bij elkaar te plaatsen. Meestal is dit geen probleem, maar het hangt ook af van de groepsgrootte en het belang van de wedstrijd of ook groepen van meer dan 3 personen helemaal bij elkaar kunnen zitten. In uitzonderingsgevallen zijn de tickets in setjes van 2, 3 of 4 tickets verdeeld. Lees ook de spelregels.

Welke zitplaatsen kan ik verwachten?

U ontvangt altijd zitplaatsen in de blauwe gemarkeerde blokken van de gekozen categorie op onze site. Tenzij nadrukkelijk anders vermeld of vooraf overlegd zit u in de supportersvakken van de thuisclub. In de boekingsmodule ziet u dat u de gewenste ticketcategorie kunt kiezen en het basispakket dus kunt ‘upgraden’. We doen ons best om de beschikbare categorieën zo goed mogelijk te omschrijven, en weer te geven in de stadionplattegrond. We zijn uiteraard gebonden aan de indelingen van onze ticket partners, en hebben weinig invloed op het exacte vak binnen de omschreven categorieën. Indien gewenst kunnen we een voorkeur door geven voor plaatsen wat hoger of lager binnen de gekozen categorie. U kunt dat bij boeken in het veld "Opmerkingen" door geven. We werken met veel ticket partners al meer dan 15 jaar samen en zij zorgen namens Forza voor de “best beschikbare plaatsen” op het moment van boeken. De exacte zitplaatsen zijn ons echter ook pas bekend als u deze tijdens uw reis ontvangt. Dit is de aard van onze branche, maar dat gezegd hebbende krijgen we zelden tot nooit klachten over de zitplaatsen. Leest u gerust de vele reisverhalen eens door, dan weet u genoeg.

Wanneer ontvangen we de wedstrijdtickets?

Dat hangt af van de voorwaarden van onze diverse ticket partners, en verschillen per club of bestemming. Dit zijn de meest voorkomende mogelijkheden:

  • In de meeste gevallen worden de tickets voor u klaargelegd bij het hotel. Deze worden dan uiterlijk om 11.00 op de wedstrijddag afgeleverd, maar meestal al veel eerder. Als u bij aankomst incheckt in uw hotel worden de tickets normaal gesproken al direct overhandigd. Deze bezorgmethode werkt uitstekend en is standaard voor onze branche.
  • In sommige gevallen kunt u de tickets ruim voor de aftrap bij het stadion ophalen, bij de officiële lokketten van de club. De tickets zijn op naam en worden op vertoon van het paspoort of de ID-kaart van de hoofdboeker overhandigd. 
  • Tot slot komt het ook steeds vaker voor dat het om e-tickets gaat, die we per e-mail voor vertrek al naar u toesturen.

Welke leveringswijze voor u van toepassing is wordt duidelijk in de reisinformatie uitgelegd. Bij twijfel kunt u daar altijd even over bellen.

Zijn de wedstrijddata en aftraptijden bij boeken definitief?

Het wedstrijdschema op onze site is indicatief, en bedoeld als ondersteuning bij het plannen van uw reis. Deze gegevens kunnen in de loop van een seizoen echter wijzigen. Naarmate het seizoen vordert worden speelrondes verdeeld over de beschikbare speeldagen en zullen aanvangstijden of zelfs data van wedstrijden veranderen i.v.m. rechtstreekse TV-uitzendingen en/of bekerverplichtingen. Forza Voetbalreizen probeert de informatie op onze website zo actueel mogelijk te houden, maar is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor eventuele foutieve vermeldingen. U kunt ons ten allen tijde bereiken voor geactualiseerde informatie en natuurlijk informeren we u bij de reisinformatie nadrukkelijk over de actuele aanvangstijd en wedstrijddatum. Het is uiteindelijk echter uw verantwoordelijkheid om deze ook mee te controleren. Dat kan op de volgende officiële websites van de diverse competities. Hier vindt u meer informatie over de meest actuele wedstrijdschema’s:
Engeland www.premierleague.com
Duitsland www.bundesliga.de
Spanje www.lfp.es
Italië www.legaseriea.it
Schotland www.spfl.co.uk
Turkije www.tff.org
Frankrijk www.ligue1.com
Portugal www.ligaportugal.pt
Nederland www.eredivisie.nl
België www.jupilerproleague.be
Champions League www.uefa.com/uefachampionsleague
Europa League www.uefa.com/uefaeuropaleague

Wat gebeurt er als een wedstrijd na boeken nog buiten mijn reisschema wordt verplaatst?

Zoals u wellicht weet komt het regelmatig voor dat buitenlandse wedstrijden nog verplaatst worden. Dat kan een vroegere of latere aftrap op dezelfde dag zijn, maar ook verplaatsing naar een andere dag binnen hetzelfde weekend of zelfs naar een later datum. Vaak hangt dit samen met live tv-uitzendingen en/of verplichtingen van de betrokken club(s) in nationale- danwel Europese bekertoernooien. Bij een verplaatsing zou het dus kunnen gebeuren dat de wedstrijd niet meer binnen uw geboekte reisschema valt. Middels de Forza Wedstrijdgarantie kunt u met een gerust hart boeken. Bij een verplaatsing zorgen wij namelijk dat de reis gratis voor u omgeboekt wordt. De kosten van de vluchtwijziging bij de luchtvaartmaatschappij en een eventuele extra hotelovernachting zijn dan voor onze rekening. Lees natuurlijk even de spelregels van deze garantie door, en maak gebruik van onze jarenlange kennis en ervaring met dergelijke verplaatsingen.