Veel gestelde vragen

Op al uw vragen een antwoord

Uw reis

Vanaf welke luchthaven(s) kan ik vliegen?

In principe kunnen we elke beschikbare vlucht aanbieden als onderdeel van onze voetbalreizen. Echter, op basis van onze jarenlange ervaring weten we welke reisroutes de beste prijs/kwaliteit-verhouding bieden. Bij elke club vindt u in de boekingsmodule welke reisroutes beschikbaar zijn. Daarbij gaan we uit van de belangrijkste Nederlandse en Belgische luchthavens, en de relevante in het Duitse en/of Franse grensgebied. Sommige reisroutes worden niet dagelijks aangeboden, en zijn dus niet direct zichtbaar op de geselecteerde datum in het vluchtenblok op onze site. Links in de filter staat welke vertrekluchthavens beschikbaar zijn, en hoeveel vluchten voor de betreffende wedstrijd te boeken zijn. Klik ook op de andere reisdagen om deze te bekijken. Bij vragen daarover neem gerust contact met ons op!

Met welke maatschappij vlieg ik?

Forza zoekt voortdurend naar luchtvaartmaatschappijen met de beste prijs/kwaliteit-verhoudingen. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Transavia, Easyjet, Ryanair, KLM, Vueling, British Airways, Brussels Airlines, FlyBE en anderen. U kiest op onze site zelf een combinatie van heen- en terugreis die het beste bij uw wensen past. Het is niet uit te sluiten dat u dan met de ene maatschappij heen vliegt, en met een andere terug. We gaan er van uit dat uw prioriteit ligt bij de vluchtroute met de beste combinatie van prijs en reistijden. Daarom zult u de geboekte maatschappij pas op uw boekingsbevestiging terug gaan zien. Mocht u een sterke voorkeur hebben voor een bepaalde maatschappij (of perse niet met een andere willen vliegen) neem dan vóór definitief boeken even contact met ons op. In overleg kunnen we u natuurlijk laten weten welke reistijden bij uw voorkeuren passen. 

Welke vluchttijden kan ik boeken?

U kiest uw reistijden zelf, uit het zeer uitgebreide aanbod van de verschillende luchtvaartmaatschappijen die u op onze website vindt. Let op: de vluchtkosten worden dagelijks geactualiseerd en daarna op onze site aangeboden als onderdeel van onze pakketprijzen. Op het moment dat u boekt zijn de vluchtkosten waar mee gerekend wordt echter al enkele uren tot maximaal een dag oud. In uitzonderingsgevallen is het mogelijk dat we bij het inboeken van uw reis verrast worden door een plotseling zeer scherpe prijsstijging of door het feit dat een vlucht überhaupt niet langer beschikbaar is. In dat geval zullen we in overleg een alternatief aanbieden, voordat de reis definitief ingeboekt wordt.

Kan ik ook met de auto naar Engeland?

Jazeker. Via de Eurotunnel tussen Frankrijk (Calais) en Engeland (Folkestone) bent u makkelijk en snel met de auto het Kanaal over. U rijdt uw auto in de trein en deze brengt u in een half uurtje naar de overkant. Forza regelt uw voucher voor de Eurotunnel, en legt u precies uit hoe dat werkt. Let op: alléén beschikbaar voor auto's zonder LPG-tank. Op onze Belgische site kunt u eenvoudig een reis via de Eurotunnel boeken. Als u uit Nederland komt zullen we uw boeking daarna overzetten naar een Nederlandse boeking.
Reist u liever met de boot naar Engeland? Eerlijk gezegd is dat wat ons betreft een minder geschikte reisroute voor een voetbalreis. In de meeste gevallen bent u (veel) langer onderweg voor een vergelijkbare of zelfs duurdere reis dan met het vliegtuig. Mocht u desondanks een reis met de boot willen maken, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies en/of een offerte op maat.

Kan ik ook met de Eurostar-trein naar Engeland?

Jazeker. U reist in dat geval met de Eurostar trein vanaf Brussel Zuid of Lille via de Eurotunnel naar Londen St Pancras. Vanaf Brussel moet u rekening houden met een reistijd van zo'n 2 uur. Op onze Belgische site kunt u eenvoudig een reis met de Eurostar boeken. Als u uit Nederland komt zullen we uw boeking daarna overzetten naar een Nederlandse boeking. Heeft u daar vragen over? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies en/of een offerte op maat.

Hoe komt het dat mijn vertrektijd nagenoeg gelijk is aan mijn aankomsttijd?

Alle vluchttijden zijn lokale tijden. Vanwege het uur tijdsverschil met Engeland en Schotland zijn vertrek- en aankomsttijden bij een reistijd van ongeveer een uur zowat gelijk. Een voordeel op de heenreis, en een (klein) nadeel op de terugreis. Binnen Europa heeft ook Portugal een tijdsverschil van een uur. Zij zitten op dezelfde tijdzone als Engeland en Schotland.

Kan ik mijn geboekte vlucht nog wijzigen?

Op het moment dat u uw boeking bij ons bevestigd heeft zullen wij indien beschikbaar de vlucht direct inboeken. Op het moment dat deze vast ligt is deze bij de luchtvaartmaatschappijen alleen nog te wijzigen tegen een toeslag. Deze komt in dat geval voor uw rekening. De hoogte van de toeslag hangt er van af of u een naamswijziging of een vluchtaanpassing wenst, en wordt hoger naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Mocht u dus een vlucht willen wijzigen neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, zodat we eventuele wijzigings- of annuleringskosten zo veel mogelijk voor u kunnen beperken.