Ligue 1

Rating: 3 stars Frankrijk

Ligue 1

Jarenlang werd de Franse Ligue 1 gedomineerd door Olympique Lyon. Inmiddels is de spanning weer helemaal terug en strijden er de laatste seizoenen vele clubs om het Franse kampioenschap. Met een voetbalreis naar traditionele clubs als Paris Saint Germain (PSG) of Olympique Marseille combineert u een bezoek aan Frans topvoetbal met prachtige steden als Parijs of Marseille. En na Euro 2016 hebben alle Franse topclubs een fantastisch nieuw of gemoderniseerd stadion.
Paginahulp
Wis filter

Filters
 

Let op: wedstrijden worden pas enkele weken voor de betreffende speelronde definitief vastgesteld. Met de Forza Wedstrijdgarantie bent u beschermd tegen verplaatsingen.
Toon resultaten

Meest geboekte clubs

Alle clubs

(3) voetbalreizen gevonden

november 2023

 • Ligue 1
  zaterdag
  04 nov 21.00 u
  PSG
  PSG v Olympique Marseille
  Olympique Marseille
  Vanaf
  209
  Per persoon
  Boek nu
 • Ligue 1
  zaterdag
  11 nov 21.00 u
  Arsenal
  Arsenal v Newcastle United
  Newcastle Utd
  Vanaf
  539
  Per persoon
  Boek nu

mei 2024

 • Ligue 1
  zaterdag
  04 mei 20.00 u
  Arsenal
  Arsenal v 1.FC Heidenheim 1846
  Heidenheim
  Vanaf
  439
  Per persoon
  Boek nu

Wedstrijdkalender Ligue 1 (Frankrijk)
Welke verplaatsingsrisico's gelden bij het boeken van uw voetbalreis naar Frankrijk?

Op deze pagina leggen we u graag uit welk speeldagen en mogelijke aftraptijden er zijn in de Franse voetbalcompetitie. Daarbij maken we onderscheid tussen weekend wedstrijden en midweekse wedstrijden. Daarbij geven we u advies hoe u bij het boeken van uw reis naar Frankrijk het beste met deze omstandigheden om kunt gaan. Hierbij gaan we in dit geval uit van informatie uit het meest recente seizoen 2018/19.

Een beller is sneller! Bel ons gerust op 028-087131 voor persoonlijk reisadvies m.b.t. eventuele verplaatsingen!                           

Wat zijn de mogelijke speeldagen en aftraptijden in de Franse Ligue 1?
De wedstrijden worden aan het begin van het seizoen verspreid over 38 speelrondes. In de regel zijn er slechts 2 midweekse speelrondes, de rest wordt ‘gewoon’ in het weekend gepland. Dit zijn de mogelijke aftraptijden:

Weekend wedstrijden

 • Vrijdag 20.45 u
 • Zaterdag 13.30 u / 17.30 u / 20.00 u
 • Zondag 15.00 u / 17.00 u / 21.00 u

Let op: In het seizoen 2018/19 werden maar liefst 86% van de weekendwedstrijden op zaterdag of zondag gespeeld. Er wordt slechts in 14% van de gevallen op vrijdag gespeeld. In onze ervaring worden meestal de topwedstrijden op zondagavond gepland. Hierbij horen met name onderlinge wedstrijden tussen Olympique Marseille, Paris St Germain, Olympique Lyon en AS Monaco.

Midweekse wedstrijden

 • Dinsdag 19.00 u / 21.00 u
 • Woensdag 19.00 u / 21.00 u

In het seizoen 2018/19 werd slechts 2 keer een midweekse volledige speelronde gepland. Ongeveer 75% van de wedstrijden worden dan op woensdag en de rest op dinsdag gespeeld.

Wanneer wordt het speelschema in Frankrijk bekend gemaakt?
Frankrijk is één van de eerste competities die hun speelkalender voor het hele seizoen bekend maken. Meestal zo rond 15 juni, maar dit kan wat opschuiven in een jaar van een EK- of WK-eindronde. Later worden zo’n 2 a 3 weken voor de betreffende speelronde de definitieve data en aftraptijden bekend gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met Europese bekerverplichtingen en live TV-uitzendingen.

Wanneer en hoe kunt u het beste uw reis naar Frankrijk boeken?
De clubs in Noord- en Midden Frankrijk als Paris St Germain en Lille OSC zijn vanuit Nederland en België prima met de auto bereikbaar. Voor populaire clubs in Zuid-Frankrijk als Olympique Lyon, Saint Etiénne, Olympique Marseille, AS Monaco en Olympique Nice is een vlucht een betere reisoptie.
In algemene zin geldt bij voetbalreizen dat u het pakket van ticket(s) en hotel het best zo vroeg mogelijk kunt boeken, zeker omdat u daar volgens onze Forza Wedstrijdgarantie later altijd nog kosteloos mee kunt schuiven. Naarmate de beschikbaarheid terug loopt stijgen immers de prijzen van zowel vluchten als wedstrijdtickets. Maar wanneer kunt u het beste uw vlucht boeken? Dat hangt er van af of de wedstrijd al is vastgesteld volgens het TV-schema. Op onze site ziet u bij elke wedstrijd door middel van een gekleurd bolletje of deze al is vastgesteld (groen) of niet (rood). Dat heeft de volgende consequenties:

Groen: Vastgestelde wedstrijden (live TV-uitzending)
Als het TV-schema eenmaal is vastgesteld, dan kunt u met een gerust hart uw vlucht, boot of trein direct boeken. Op onze site vindt u per bestemming uitgebreide informatie over de beschikbare reisroutes en aanbieders. Een minimaal pakket bestaat uit de tickets met 1 overnachting maar natuurlijk is dat te verlengen.

Rood: Niet vastgestelde wedstrijden
Als het TV-schema nog niet is vastgesteld, dan heeft u wat ons betreft de volgende opties:

 • Wachten tot het schema wel is vastgesteld. Het voordeel is dat u dan precies weet wanneer de wedstrijd wordt gespeeld, en u daar uw reisplannen op af kunt stemmen. Als u graag een 2-daagse reis wilt boeken, of juist 2 wedstrijden in één voetbalreis wilt bezoeken, dan is dit de beste keuze. Het nadeel is dat u wat duurder uit bent omdat de kosten van vluchten en tickets stijgen naarmate de wedstrijddatum dichterbij komt. Ook kan een wedstrijd natuurlijk uitverkocht raken.
 • Tenminste een 3-daagse reis boeken, zodat de kans heel groot is dat de wedstrijd binnen het geboekte reisschema valt. U bent dan het goedkoopste uit, maar loopt wel een klein risico. Wat ons betreft te overzien, en later altijd nog aan te passen. Het omboeken van een vlucht kost normaal zo’n € 40 tot € 80 per persoon, daarnaast is eventueel een extra overnachting nodig.

Forza adviseert om zo vroeg mogelijk te boeken
Wij adviseren ondanks een eventueel verplaatsingsrisico om zo vroeg mogelijk te boeken, en daarbij tenminste uit te gaan van een 3-daagse reis van zaterdagochtend tot maandag (weekend wedstrijden) of van dinsdagochtend tot donderdag (midweekse wedstrijden). Natuurlijk wordt het verplaatsingsrisico nóg minder als u op voorhand al voor een 4-daagse reis kiest met een heenreis op vrijdagochtend of -middag.

Het vroegste tijdstip op zaterdag is 13.30 u. Afhankelijk van de transfertijd naar het centrum adviseren we om te zorgen dat uw heenvlucht op zaterdag uiterlijk 2,5 tot 3 uur voor de aftraptijd aan zal komen. Veel vertraging is niet gebruikelijk, maar indien mogelijk is het natuurlijk altijd beter om vroeger aan te komen. Bij onvoldoende keuze aan vroege vluchten, kunt u altijd op vrijdag(avond) al heen reizen. Dan zit u altijd goed.

Meer lezen

Risico’s bij een voetbalreis
Forza Wedstrijdgarantie (beschermd tegen wedstrijdverplaatsingen)
Boek hier uw voetbalreis naar de Franse Ligue 1
Speelkalender op de officiële site van de Ligue 1

 

Noot: Alle informatie op deze en gelijkwaardige pagina(s) worden door ons zorgvuldig samengesteld. Hiermee willen we u zo goed mogelijk informeren over het plannen van een voetbalreis, rekening houdend met mogelijke wedstrijdverplaatsingen. De informatie is echter indicatief, en Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor gedateerde, onvolledige of zelfs onjuiste informatie. We zijn daarentegen altijd bereikbaar voor vragen of vrijblijvend advies op basis van de meest actuele informatie.

Referenties

PSG vs. Olympique Lyonnais

Reisverslag
Vorig weekend zijn we heerlijk naar de prachtige stad Parijs geweest. Het was echt Fantastisch en de sfeer ongekend TOP net als de stad Parijs! Super bedankt voor alles en zeker tot ooit! Met vriendelijke groeten, Johan Wijkstra

Door Dhr. Wijkstra uit Amsterdam (NL).

Olympique Lyonnais vs. PSG

Reisverslag
Vanaf Brussel naar Lyon gevlogen. Aangezien we vrij laat aankwamen, hebben we besloten een taxi naar ons hotel te nemen. De taxirit duurde een dikke veertig minuten en koste € 65. Voor koffers in de achterbak moet je bij betalen. Het hotel was niet bepaald een voetbal supporters hotel. Hilton Lyon was eigenlijk te luxe. Dit is overigens geen klacht of ik zou moeten vermelden dat een flesje bier van 33 cl uit de koelkast op de kamer € 8,50 kost en een fles mineraal water van 70 cl € 8,=. De ochtend na aankomst maar gelijk aankopen gedaan in de shop onder het Hilton voor normale prijzen. De (trolley) bus stopt voor de deur en heeft een goede aansluiting op het metro netwerk. Een dagticket voor al het openbaar vervoer in Lyon (ticket Liberté voor 24 uur) kost slechts € 4,80 pp. De tickets zijn te koop in de automaat bij de halte, wel zo gemakkelijk. Met de metro is het ook eenvoudig om bij het stadion van OL te komen, Stade de Gerland is namelijk het eindpunt van metrolijn B. Wij hadden zitplaatsen op de lange zijde van de hoofd tribune Jean Jaures. De atmosfeer in het stadion was zeer gezellig met constant gezang van de fanatieke Lyon aanhang gelegen achter het doel. Door de overkapping van de tweede ring hadden wij echter beperkt zicht in het stadion, alleen de contouren van de grasmat waren precies zichtbaar. Dit was wel jammer. De wedstrijd echter was spectaculair. Lyon dacht dat ze al hadden gewonnen met 4-3, maar kregen in blessure tijd toch nog een tegentreffer te verwerken, waardoor de eindstand 4-4 werd. Zeker voor de neutrale toeschouwer een goede wedstrijd. In Lyon is genoeg te doen, zeker culinair. In het centrum is een vrij grote shop van OL evenals een shop bij het stadion. Lyon was een geslaagde reis en zeer de moeite waard. Jan Frederik

Door Dhr. Frederik uit Schiedam (NL).

PSG vs. Stade Rennes

Reisverslag
Om de voetbalreis in één woord te omschrijven: TOP! De sfeer in het bijna uitverkochte stadion was nog beter en intenser dan ik verwacht had. Met als hoogtepunt de 2 korte zijden (achter beide goals) die afwisselend hun ploeg vooruit stuwden met gezangen. En natuurlijk was het geleverde spel op de mat ook speciaal en aangemaan om te volgen. Onze zitplaatsen waren naar mijn mening ook perfect, praktisch los in het midden van de lange zijde op medium hoogte. Ideaal om de wedstrijd te volgen. Met het hotel (Holiday Inn Express – Canal De La Vilette) is ook alles vlot verlopen, ik zou geen verbeteringen kunnen verzinnen. Alleen misschien dat het voor mij persoonlijk minder luxueus mag, om dan de totaalprijs wat te drukken. Aangezien het hotel voor ons toch praktisch alleen maar dient om te overnachten. In Parijs ben je tenslotte niet om binnen in het hotel te zitten. Dan moet je naar de Eiffeltoren, de Sacré Coeur, de Champs-Elysées... zoals wij gedaan hebben. Parijs is een geweldig mooie stad. Dat wist ik al, maar het is nog maar eens overduidelijk gebleken. En dan zat het weer nog eens lekker mee, ook mooi meegenomen! We hebben een hoop foto's getrokken, maar die zijn in het bezit van één van men vrienden. Als ik ze in mijn bezit krijg zal ik niet twijfelen om er nog een aantal door te sturen. Over het reisbescheiden was ik ook aangenaam verrast, een keurig boekje met mooie lay-out, foto's, interessante weetjes over PSG en de stad Parijs. Geweldig! Als je het openslaat heb je al volledig zin om de reis aan te vatten! Ik zou zeggen, doe zo voort :) Je mag volgend jaar van ons een nieuwe boeking verwachten, vermoed ik Bedankt om alles naar wens te regelen Met vriendelijke groeten, Pieter (de nieuwe PSG-fan)

Door Dhr. Mutert uit Duffel (België) (NL).

PSG vs. Girondins de Bordeaux

Reisverslag
Mijn zoon Bas en ik hebben afgelopen weekend een heerlijke trip gehad naar Parijs, hij was geslaagd voor zijn TL+ en was begin deze maand ook nog eens jarig, dus reden genoeg om zo'n trip te boeken. Hotel (All Seasons Gare Est) was goed, de 1e morgen zaten we zonder water, dit werd snel opgelost en we konden terecht in een andere kamer om ons op te frissen. Ontbijt was goed, zij het niet overdadig (alleen stokbrood en vooral het eitje misten we....), De stad: ronduit geweldig, goed bereikbaar met elke 600 meter een metrostation. Prachtig weer, zelfs een biertje vatten op een terras op de Champs Elysees ging lukken. De wedstrijd: goeie sfeer, jammer dat het niet tot scoren kwam. Nadien geen problemen in de metro (we moesten terug van zuidwest naar noordoost, dus zo'n beetje met de metro onder de hele stad door). Vriendelijk groet, Dries Uitslag

Door Dhr. Uitslag uit Nunspeet (NL).

PSG vs. Stade Brest

Reisverslag
Ik wilde even laten weten dat we echt een super weekend hebben gehad! Het hotel was helemaal fantastisch en alles was perfect geregeld. Prima plaatsen bij de voetbalwedstrijd, waarbij we geluk hadden met het afscheid van Beckham en het kampioenschap van PSG dat ze die avond nog vierden in het stadion. Al met al was het een geweldig weekend. Super bedankt voor alles!

Door Mevr. van der Heijden uit Geffen (NL).

PSG vs. SC Bastia

Reisverslag
We hebben een leuke reis gehad. Door verschillende omstandigheden waren wij echter niet op tijd in het stadion. Wij waren om 16.00 (aanvang wedstrijd 17.00) in Parijs, in de straat waar het hotel zou zijn. De straat met dezelfde naam bleek er echter in twee arrondissementen te zijn, wij stonden in de verkeerde. Mijn advies is om niet het adres in de navigatie in te typen, maar de postcode. Dan kom je op het juiste adres. Dat betekende een extra 40 minuten rijden. Dan hadden we het nog kunnen halen ware het niet dat we in het hotel niet slagvaardig werden geholpen. De receptionist wist niets van de kaartjes (hij vond ze wel redelijk snel), ik had gemaild over een parkeerplaats die er zou zijn, maar daar wist hij ook niets van. Na lang zoeken en aandringen was er toch parkeergelegenheid. Dit duurde uiteindelijk zo lang dat we niet op tijd in het stadion waren en de eerste twee doelpunten hebben gemist. Verder hebben we wel van de wedstrijd genoten en ook van onze dagen in Parijs. Het hotel (Hotel Alpha Tour Eiffel***) was verder ok, goede ligging, goed ontbijt en prima bedden.

Door Dhr. Steerneman uit Schiedam (NL).

PSG vs. Stade Reims

Reisverslag
De reis is prima verlopen. Bij aankomst in ons tophotel (Courtyard by Marriott Paris Boulogne****) lagen de kaarten al klaar (wel zo fijn), en zijn we lekker op huurfietsen de stad wezen verkennen. Parijs blijft een schitterende stad. PSG was tijdens de wedstrijd een maatje te groot voor Reims. Een eenvoudige 3-0 overwinning was het resultaat waarbij PSG Zlatan zelfs nog moest missen. Bij de Sacre Coeur zagen we trouwens een balgoochelaar die niet zou misstaan hebben in de spits bij Reims!

Door Dhr. Van der Velden uit Heemstede (NL).

PSG vs. Evian TG

Reisverslag
Het weekendje Parijs is heel vlot verlopen. We hebben de klassieke monumenten bezocht: de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Champs-Élysées, het Louvre en Montmartre. Aangezien we allemaal sportliefhebbers zijn, hebben we ook het stadion van Roland Garros bezocht en natuurlijk ook het stadion van Paris Saint-Germain. Het stadion en de sfeer vonden ze zeker de moeite, de voetbalmatch zelf was minder spectaculair. 1-0 voor PSG en gescoord in de 87’ste minuut. Het waren ook goede zitplaatsen. Bij deze willen we jullie heel hartelijk bedanken voor de samenwerking en de vlotte reis. En wie weet plannen we in de toekomst nog wel een voetbalreisje.

Door Dhr. Dejager uit Deerlijk (BE).

PSG vs. SC Bastia

Reisverslag
Bedankt voor de goede service en onvergetelijke voetbalervaring die we in Parijs mochten meemaken. Een goed hotel op loopafstand van stadion van PSG, duidelijke en aanvullende reisinfo en de kaartjes die ruim op tijd in het hotel klaar lagen. Super geregeld! Bijgevoegd nog wat foto's van een tevreden klant die de volgende reis weer bij jullie zal boeken.

Door Dhr. De Werd uit Roosendaal (NL).

PSG vs. AS Monaco

Reisverslag
Wij hebben afgelopen weekend Parijs beleefd en de voetbalwedstrijd PSG - AS Monaco bezocht.Het hotel Berne Opera was prima vriendelijke service en makkelijk te bereiken vanaf Gare du Nord met de metro,evenals het stadion.De tickets voor de wedstrijd lagen keurig klaar bij aankomst.De sfeer was geweldig. Forza bedankt!

Door Dhr. Plugge uit Den Haag (NL).

PSG vs. Girondins de Bordeaux

Reisverslag
Ik wilde even laten weten dat we ontzettend hebben genoten van Parijs, het hotel, de voetbalwedstrijd. Bedankt voor de uitstekende service!

Door Mevr. Merodoulakis E/v Wenteler uit Delfgauw (NL).

PSG vs. Girondins de Bordeaux

Reisverslag
Een top weekend gehad! Mooi stadion en een leuke sfeer. Uiteraard is ook de stad heel mooi! Het hotel was prima, alleen werden we verrast dat we eigenlijk creditcard gegevens moesten achterlaten bij het inchecken. Nu hebben we 50€ betaald aan 'borg'. Opzich niet erg en bij het uitchecken terug gehad en dit was ergens wel logisch, maar had dit graag geweten van te voren. Misschien een tip voor jullie om dit op de reispapieren te vermelden in het vervolg. Verder een geweldig weekend gehad en zou zo weer boeken bij jullie!

Door Dhr. Schalken uit Waalwijk (NL).