Transfer van Valencia Airport naar Valencia

Valencia Airport (IATA: VLC)

Carretera del Aeropuerto, s/n, 46940 Valencia ES
www.aena.es/en/valencia-airport/index.html

Valencia Airport ligt dichtbij de stad, zo'n 10 kilometer ten Westen van het centrum. De luchthaven is direct verbonden met het metronetwerk, maar ook de bus of de taxi zijn prima alternatieven. We leggen graag de mogelijkheden aan je uit om van de luchthaven in het centrum te komen:

Wij adviseren om met de metro naar het centrum te gaan. Op de luchthaven neem je lijn 3 of lijn 5 en beiden brengen je in nog geen 30 minuten naar het centrum. Afhankelijk van waar je hotel zit stap je bijvoorbeeld uit op station ''Àngel Guimerà', 'Xàtiva', 'Colón' of 'Alameda'. Mocht je met je hotel dichter bij het strand zitten, dan kun je beter metrolijn 5 nemen en blijven zitten tot station 'Marítim-Serrería'. Als je van plan bent de metro nog vaker te gebruiken, neem dan een dagkaart (T1 voor 24 uur, T2 voor 48 uur of T3 voor 72 uur). Anders betaal je voor een single ticket € 3,90 (4 zones) per persoon. Let op: de eerste keer dat je de metro gebruikt moet je voor € 1 een kartonnen metrokaart kopen waar de ritten opgeladen worden.

De goedkoopste optie is ongetwijfeld de bus. Lijn 150 (Fernanbús) rijdt van Valencia Airport in zo'n 40 minuten naar het centraal gelegen busstation 'Avenida Barón de Carcer 26', dichtbij de 'Mercado Central' (de grote overdekte markt in hartje centrum, met meer dan 1000 kraampjes). De bushalte op de luchthaven vind je tegenover de aankomsthal, tussen de terminal en parkeergarage P1. De bus rijdt elke 30 minuten en een kaartje koop je gewoon bij de chauffeur.

Tot slot: als je van meer gemak houdt neem dan gerust een taxi. In een kwartiertje sta je bij je hotel in het centrum.

Vervoerstype Duur Kostenindicatie Boek hier
Metro 25 min € 3,90 per persoon (enkele reis)
Bus 40 min € 1,50 per persoon (enkele reis)
Taxi 15 min € 25 per auto (enkele reis)
Bovenstaande informatie is indicatief en slechts bedoeld als ondersteuning bij het plannen van je reis. Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele gedateerde en/of foutieve informatie. Bel ons gerust voor actueel advies, we helpen je graag!