Transfer van Liverpool John Lennon Airport naar Liverpool

Liverpool John Lennon Airport (IATA: LPL)

Speke Hall Avenue, L24 1YD Liverpool GB
www.liverpoolairport.com

Liverpool John Lennon Airport ligt zo'n 15 kilometer ten Westen van Liverpool. Liverpool Airport werd in 2002 vernoemd naar de beroemde Beatle John Lennon, 22 jaar na zijn gewelddadige dood in New York. In de vertrekhal staat een bronzen beeld van Lennon en op het dak staan woorden uit een van zijn bekendste songs: “Above us, only sky” (uit de hit “Imagine”).

De luchthaven ligt dichtbij het centrum van de stad, en daardoor vallen de kosten voor een taxi of Uber relatief mee. Zeker omdat het ook de snelste optie is, kiezen de meesten van onze klanten voor deze optie. Als je bij de aankomsthal naar buiten loopt ga je er zeker genoeg vinden. In een klein half uurtje sta je voor de deur van je hotel. De openbaar vervoersmogelijkheden zijn relatief omslachtig, maar je zou nog voor de "Airlink 500 Bus" van Arriva kunnen keizen. Deze vertrekt elk half uur en brengt je op de goedkoopste manier naar het centrum.

Tot slot: naast Liverpool's eigen luchthaven is ook Manchester Airport een prima alternatief voor een bezoek aan Liverpool. Qua transfertijd is Manchester eigenlijk maar een half uur verder weg, en daarnaast zijn er vaak veel meer (en veelal goedkopere) vluchten naar Manchester te boeken. Ons advies is dus om zeker beide luchthavens te overwegen bij het boeken van een reis naar Liverpool.

Vervoerstype Duur Kostenindicatie Boek hier
Bus 30 min £ 5 per persoon (enkele reis)
Taxi 25 min £ 20 per auto (enkele reis)
Bovenstaande informatie is indicatief en slechts bedoeld als ondersteuning bij het plannen van je reis. Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele gedateerde en/of foutieve informatie. Bel ons gerust voor actueel advies, we helpen je graag!