Transfer van Londen (Luton) naar Londen

London Luton Airport (IATA: LTN)

Airport Way, LU2 9LY Londen GB
www.london-luton.co.uk

Luchthaven Londen Luton Airport ligt ten Noordwesten van het centrum van Londen, nabij het stadje Luton. Voor een transfer naar het centrum van Londen kun je het beste de trein of bus nemen.

De snelste manier is met detrein: buiten de aankomst terminal vertrekt een shuttle bus naar het treinstation 'Luton Airport Parkway', vanwaar je de trein naar bijvoorbeeld het centraal gelegen 'London St Pancras International' neemt. Een rit met de shuttle bus duurt zo'n 10 minuten en kost £ 2,10 voor een enkele reis of £ 3,40 voor een retour. Let op: het is alleen mogelijk om met contant geld te betalen. De shuttle bussen vertrekken met grote regelmaat van het vliegveld, net als de treinen van het treinstation. Je kunt het beste een treinticket kopen van of naar Luton Airport in plaats van Luton Airport Parkway. In het eerste geval is de busrit namelijk bij de prijs van het treinticket inbegrepen.

Een goedkoper alternatief is om met de bus van 'National Express' naar het centrum te reizen. De bus rijdt in principe tot het centrale station 'Victoria', maar je kunt ook eerder uitstappen. Op de site van 'National Express' vind je de opstapplaatsen zodat je je reis naar je gekozen hotel kunt plannen.

Tot slot: gezien de reisafstand van Luton Airport naar het centrum is de taxi een duur grapje, en eigenlijk alleen geschikt als je meer in de buurt van het vliegveld blijft, bijvoorbeeld voor een bezoek aan Luton Town of Watford FC.

Vervoerstype Duur Kostenindicatie Boek hier
Bus 1 u 15 min £ 8,50 per persoon (enkele reis)
Trein 35 min £ 17,40 per persoon (enkele reis)
Taxi 1 uur £ 90 per auto (enkele reis)
Bovenstaande informatie is indicatief en slechts bedoeld als ondersteuning bij het plannen van je reis. Forza Voetbalreizen accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele gedateerde en/of foutieve informatie. Bel ons gerust voor actueel advies, we helpen je graag!