Reisverslag

Door Dhr. Frederik uit Schiedam (NL)

Olympique Lyonnais vs. Paris Saint Germain

Vanaf Brussel naar Lyon gevlogen. Aangezien we vrij laat aankwamen, hebben we besloten een taxi naar ons hotel te nemen. De taxirit duurde een dikke veertig minuten en koste € 65. Voor koffers in de achterbak moet je bij betalen. Het hotel was niet bepaald een voetbal supporters hotel. Hilton Lyon was eigenlijk te luxe. Dit is overigens geen klacht of ik zou moeten vermelden dat een flesje bier van 33 cl uit de koelkast op de kamer € 8,50 kost en een fles mineraal water van 70 cl € 8,=. De ochtend na aankomst maar gelijk aankopen gedaan in de shop onder het Hilton voor normale prijzen. De (trolley) bus stopt voor de deur en heeft een goede aansluiting op het metro netwerk. Een dagticket voor al het openbaar vervoer in Lyon (ticket Liberté voor 24 uur) kost slechts € 4,80 pp. De tickets zijn te koop in de automaat bij de halte, wel zo gemakkelijk. Met de metro is het ook eenvoudig om bij het stadion van OL te komen, Stade de Gerland is namelijk het eindpunt van metrolijn B. Wij hadden zitplaatsen op de lange zijde van de hoofd tribune Jean Jaures. De atmosfeer in het stadion was zeer gezellig met constant gezang van de fanatieke Lyon aanhang gelegen achter het doel. Door de overkapping van de tweede ring hadden wij echter beperkt zicht in het stadion, alleen de contouren van de grasmat waren precies zichtbaar. Dit was wel jammer. De wedstrijd echter was spectaculair. Lyon dacht dat ze al hadden gewonnen met 4-3, maar kregen in blessure tijd toch nog een tegentreffer te verwerken, waardoor de eindstand 4-4 werd. Zeker voor de neutrale toeschouwer een goede wedstrijd. In Lyon is genoeg te doen, zeker culinair. In het centrum is een vrij grote shop van OL evenals een shop bij het stadion. Lyon was een geslaagde reis en zeer de moeite waard. Jan Frederik

Vanaf Brussel naar Lyon gevlogen. Aangezien we vrij laat aankwamen, hebben we besloten een taxi naar ons hotel te nemen. De taxirit duurde een dikke veertig minuten en koste € 65. Voor koffers in de achterbak moet je bij betalen. Het hotel was niet bepaald een voetbal supporters hotel. Hilton Lyon was eigenlijk te luxe. Dit is overigens geen klacht of ik zou moeten vermelden dat een flesje bier van 33 cl uit de koelkast op de kamer € 8,50 kost en een fles mineraal water van 70 cl € 8,=. De ochtend na aankomst maar gelijk aankopen gedaan in de shop onder het Hilton voor normale prijzen. De (trolley) bus stopt voor de deur en heeft een goede aansluiting op het metro netwerk. Een dagticket voor al het openbaar vervoer in Lyon (ticket Liberté voor 24 uur) kost slechts € 4,80 pp. De tickets zijn te koop in de automaat bij de halte, wel zo gemakkelijk. Met de metro is het ook eenvoudig om bij het stadion van OL te komen, Stade de Gerland is namelijk het eindpunt van metrolijn B. Wij hadden zitplaatsen op de lange zijde van de hoofd tribune Jean Jaures. De atmosfeer in het stadion was zeer gezellig met constant gezang van de fanatieke Lyon aanhang gelegen achter het doel. Door de overkapping van de tweede ring hadden wij echter beperkt zicht in het stadion, alleen de contouren van de grasmat waren precies zichtbaar. Dit was wel jammer. De wedstrijd echter was spectaculair. Lyon dacht dat ze al hadden gewonnen met 4-3, maar kregen in blessure tijd toch nog een tegentreffer te verwerken, waardoor de eindstand 4-4 werd. Zeker voor de neutrale toeschouwer een goede wedstrijd. In Lyon is genoeg te doen, zeker culinair. In het centrum is een vrij grote shop van OL evenals een shop bij het stadion. Lyon was een geslaagde reis en zeer de moeite waard.


Deel dit verhaal
Ouder
Recenter

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen u graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!