Reisverhaal

Door Dhr. Kluijtmans uit Beek en Donk (NL)

West Ham United vs. Leeds United

Je merkt ook wel dat West Ham echt een volksclub is. De fanatieke fans lopen vrijwel allemaal rond in de clubkleuren 'claret and blue' en steunen hun ploeg zeer actief. Het "Forever blowing bubbles" wordt meermaals tijdens de wedstrijd ingezet.

Het was weer een heerlijk weekend (bomvol) Engels voetbal. De eerst avond zijn we naar Sky Garden geweest. Een aanrader! Op grote hoogte kijk je uit over Londen ondersteunt met live muziek.

Op zaterdag stond Fulham v Crystal Palace op de planning. De wandeling van de metro naar het stadion is mooi door het park en langs het water. En het stadion Craven Cottage is een pareltje. We snappen dat deze op vele lijstjes staat als stadion om eens te bezoeken. Een karakteristiek Engels voetbalstadion, zoals we graag willen dat een stadion is. Daarna even sfeerproeven in de fanshop en de nabijgelegen pub The Crabtree. Ook dat is weer een aanrader.

Het was de laatste thuiswedstrijd van het seizoen dus de sfeer zat er goed in. En de plekken waren ook geweldig, centraal achter het doel. In de wedstrijd zagen we 4 goals (2-2) en klonk met regelmaat 'Mitro on fire' uit de kelen van de Fulham fans. Na afloop van de wedstrijd kwamen de spelers uitgebreid langs de supporters om hen te bedanken voor een topseizoen voor Fulham.

Volledig in stijl sloten we de dag af in het hotel met Match of the day op de BBC.

En op dag 3 wedstrijd 2. Op naar The Hammers. Met de metro naar het Olympisch stadion wat inmiddels helemaal in West Ham-stijl is. Eerst kom je door een winkelcentrum vanwaar je het stadion ziet liggen. Ook rond het stadion is veel te doen met foodtrucks en dj's. Het London Stadium van West Ham United is mooi, modern en groot. Met zo'n 60.000 zitplaatsen is het vele malen groter dan dat van Fulham. Je merkt ook wel dat West Ham echt een volksclub is. De fanatieke fans lopen vrijwel allemaal rond in de clubkleuren 'claret and blue' en steunen hun ploeg zeer actief. Het "Forever blowing bubbles" wordt meermaals tijdens de wedstrijd ingezet. Leeds United moest winnen om een kans te houden niet te degraderen. Ze kwamen nog wel op voorsprong, maar daarna maakte West Ham United het af met een 3-1 overwinning. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen en een goede generale voor de Conference League finale in Praag tegen Fiorentina.

De dag afgesloten met een diner bij Flat Iron. Wederom een aanrader, heerlijk steaks, leuke locatie en fijne sfeer.

Naast alle voetbalbelevenissen hadden we ook nog tijd op de vele bezienswaardigheden van Londen af te vinken; London Eye, Big Ben, Tower Bridge, Piccadilly Circus, Buckingham Palace, Hyde Park, Royal Albert Hall…

Heel erg bedankt voor het regelen van deze dubbele voetbalreis!


Deel dit verhaal
Ouder
Recenter

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen u graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!