Zeer geslaagd weekend beleefd!

Door Dhr. Swaanen uit Hoogeloon (NL)

Chelsea vs. Sunderland

Doordat alles van tevoren prima geregeld was hebben we een zeer geslaagd weekend beleefd waar we nog lang met veel genoegen aan terug kunnen denken en herinneringen op kunnen halen met het fotoboek.

Als afsluiting van zijn VMBO ben ik samen met mijn zoon Tim (16) naar de afsluitende wedstrijd van Chelsea geweest. Dit was een zeer geslaagd weekend. We kregen alle papieren inclusief tickets keurig op tijd binnen. Hier zat ook een erg handig en informatief boekje bij van Forza Voetbalreizen zelf. We vertrokken vanaf Eindhoven Airport wat Tim al spannend vond omdat hij nog nooit had gevlogen. Het inchecken was door Forza al geregeld dus hoefden we alleen langs de douane en konden we het vliegtuig instappen. We vlogen via Stansted Airport en van daaruit hebben we de trein gepakt naar Tottenham Hale, waar we over verder konden met de metro. Hiervoor hadden we de kaartjes al ontvangen via Forza, dus konden we gelijk instappen. Na eerst de koffer bij het hotel afgegeven te hebben zijn we naar het Emirates stadium gegaan om een rondleiding te krijgen in dit prachtige moderne stadion van Arsenal. Daarna hebben we nog enkele highlights bezocht van Londen, zoals de Big Ben, The Londen Eye, Tower Bridge, Picadilly Circus en Oxford Street. De volgende dag stond in het teken van de wedstrijd van kampioen Chelsea tegen het reeds gedegradeerde Sunderland. Maar eerst zijn we naar de London Dungeon gegaan, wat ook zeker een aanrader is. Daarna dus ruim op tijd vertrokken richting Stampford Bridge, waar het 2 en een half uur voor de wedstrijd al aardig druk was. We hadden mooie plaatsen waar op iedere stoel een sjaaltje van Chelsea hing vanwege het kampioenschap. Er hing een geweldige sfeer in het stadion ook door de supporters van Sunderland die zich na een 1-0 voorsprong luid lieten horen. Waarna het hele stadion daarna Chelsea liederen inzette. Extra mooi aan de wedstrijd was, dat dit het afscheid van John Terry was, die 22 jaar voor Chelsea gespeeld heeft. Hij werd, na 26 minuten (26 is zijn rugnummer) via een erehaag van de spelers en onder luid applaus van heel het stadion, gewisseld. Kippevel! Er kwamen grote spandoeken voorbij met de tekst; “Captain, Leader, Legend”. En een spandoek met daarop vermeld alle prijzen die John Terry met Chelsea gewonnen heeft. Wat een palmares! De wedstrijd werd uiteindelijk met 5-1 gewonnen. Na de wedstrijd werd een groot podium op het veld geplaatst om met het team de kampioensbokaal in ontvangst te nemen. Een groot feest! Daarna werd het publiek bedankt middels een ererondje met voorop natuurlijk John Terry. Na de wedstrijd nog even de fanshop ingedoken om een mooi Chelsea-shirt te scoren. Na de wedstrijd nog even nagenoten in een plaatselijke pub. De laatste dag zijn we ’s morgens naar Madame Tussaud gegaan waarna we de reis huiswaarts ingezet hebben. Doordat alles van tevoren prima geregeld was met het Hotel (Mercure Kensington), vliegtickets, trein en metro kaartjes, stadiontour bij Arsenal en kaartjes voor de wedstrijd van Chelsea hebben we een zeer geslaagd weekend beleefd waar we nog lang met veel genoegen aan terug kunnen denken en herinneringen op kunnen halen met het fotoboek.


Deel dit verhaal
Ouder
Recenter

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen u graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!