Club van de maand

Fulham FC

> Boek nu een voetbalreis naar Fulham FC met € 40 korting per persoon  

De afgelopen 4 seizoenen speelde het sympathieke Fulham in het Championship, het 2e niveau van Engeland. Na de degradatie in 2014 lukte het de 'Cottagers' niet meteen om de draad op te pakken, en met een achtereenvolgende 17e en 20e plek werd een volgende degradatie zelfs maar nipt voorkomen. Na een 7e plek vorig seizoen kende het dit jaar onder leiding van manager Jokanovic een sterk seizoen dat op een 3e plaats werd afgesloten. Meer dan genoeg voor play-off voetbal.

In de halve finale van de play-offs werd Derby County verslagen, waardoor de finale werd bereikt tegen het Aston Villa van aanvoerder John Terry. Zevenvoudig Engels kampioen Aston Villa degradeerde in 2016 voor het eerst in de clubgeschiedenis naar het 2e niveau en hoopte ook snel weer terug te keren in de Premier League. 

De play-off finale op Wembley wordt ook wel "de wedstrijd van € 182 miljoen" genoemd, en er staat dus altijd veel op het spel om terug te kunnen keren naar de Premier League, het financiële walhalla van het Engelse voetbal. Fulham kwam door middenvelder Tom Cairney in de 23e minuut al op voorsprong. Toen de Belgische Fulham-verdediger Denis Odoi in de 70e minuut zijn 2e gele en dus een rode kaart kreeg, brak er nog een spannende slotfase aan. Ondanks het offensief van Aston Villa wist Fulham echter stand te houden, waarna de promotie gevierd worden. 

De zwartwitten hebben een leuke selectie, waarin supertalent Ryan Sessegnon de belangrijkste blikvanger is. Deze net 18-jarige linkshalf had met 15 goals en zijn vele gevaarlijke dribbels een groot aandeel in de promotie. Veel grote clubs zijn geïnteresseerd in zijn handtekening, maar vooralsnog lijkt het er op dat hij met zijn 'boyhood club' de Premier League in gaat. 

De terugkeer van Fulham op het hoogste niveau is goed nieuws voor voetbalreizigers, aangezien het een hele leuke bestemming is voor een betaalbare voetbalreis naar Londen. Op het sfeervolle 'Craven Cottage' (capaciteit bijna 26.000 toeschouwers) vind je nog de typische Engelse voetbalsfeer, en het is wat ons betreft een echte aanrader. Om de promotie te vieren is Fulham deze maand "Club van de maand" waardoor je € 40 korting per persoon ontvangt op een voetbalreis naar een thuiswedstrijd. 

Bekijk alle wedstrijden van Fulham FC 

Klantenservice

De medewerkers van Forza zijn overal al geweest, en helpen u graag om een geschikte voetbalreis samen te stellen. Bel ons daarom gerust, ook 's avonds en in het weekend!